Dualiteit is een bitch, welke kant kies jij?
13 september 2016Sociale & Emotionele Mind Control
13 september 2016Een nieuwe hype overspoelt Nederland. Steeds groter wordende kuddes van Smartphone Zombies dolen al turend op hun slave devices rond over de Nederlandse straten. Deze kuddes halen gevaarlijke capriolen uit. Ze steken plotsklaps zonder te kijken en zonder waarschuwing te geven de straat over. Ze komen samen op pleintjes en op rotondes. Om Pokemonnen te vangen en om Pokemonnetjes te trainen. Als ik deze inleiding 5 jaar geleden had geschreven dan had niemand mij gesnapt en hadden velen waarschijnlijk gedacht dat ik echt rijp was voor een gedwongen GGZ opname in opdracht van minister Edith Schippers-Mengele. Anno juli 2016 kom ik met deze inleiding weg. Het is namelijk vandaag de dag de ‘normaalste’ zaak van de wereld om met je smartphone (slave device) over straat te dolen om Pokemonnetjes te vangen.
De mainstream media loopt over van de Pokemon Go sluikreclame. Het ‘nieuws’ maakt er zelfs walgelijke items over, wellicht handig voor diegenen die nog niet van deze nieuwe hype gehoord hebben om er even kennis van te nemen via bovenstaande link, dan weet je waar het over gaat. We hebben dus te maken met een steeds groter wordende groep hersendode smartphone zombies, die massaal vallen voor deze Pokemon Go hype. Graag had ik hier verteld wat een Pokemon is en wat een Pokemon doet en wat het nut/de lol is van het vangen van een Pokemon met je slave device. Ik heb me er in proberen te verdiepen, want ik ben met mijn 37 jaar waarschijnlijk net te oud om te snappen wat er nou zou leuk en verslavend is aan het vangen van misvormde Japanse manga tekenfilmfiguurtjes met namen die onmogelijk te onthouden zijn. Ik heb een aantal video’s op YouTube bekeken van Pokemon fetisjisten die dolenthousiast zijn over deze nieuwste rage. Maar het is abracadabra voor mij dat hele Pokemon gewauwel. Het komt erop neer dat die Japanse misbaksels los lopen hier in Nederland (en in de rest van de wereld) op straat, in je huiskamer, op je werk, enzovoorts. Er zijn zelfs al Pokemonnetjes gesignaleerd onder de douche bij mensen en in de Wc. Sommige pokemonnetjes blijken een niet echt gezonde voorliefde te hebben voor plaatsen met een vies luchtje. Daar gedijen deze Japanse rakkers blijkbaar goed. Via GPS kan je de pokemonnetjes volgen als ik het goed begrijp. Je ziet ze overigens niet echt in real-life. Je dient via de camera van je slave device te kijken. Daar verschijnen de pokemons. Toegevoegde realiteit (Engels: augmented reality) noemen ze dat.
Het doel van deze Pokemon Go hype ontgaat mij volledig. Maar ik ben dan ook niet opgegroeid met Pokemon. Ik ken ze niet, en ik wil ze ook niet kennen als ik de verhalen over deze vreemde groep wezens moet geloven. Het zijn niet mijn soort vrienden die Pokemonnetjes. Ik hecht meer aan echte real-life vrienden van vlees en bloed dan dat ik achter computer simulaties aan ga zitten jagen. Ieder zijn ding denk ik dan maar, mijn ding is het zeker niet. Als ik voor een geheime dienst zou willen werken dan zou ik daar wel voor betaald willen worden namelijk. En voor zover ik weet worden al die Pokemon Go zombies niet betaald door de geheime diensten voor bewezen diensten. Dat vind ik eigenlijk best wel sneu. Pokemon Go spelers brengen namelijk gratis en voor niets per dag kilometers onontgonnen terrein in kaart voor deze geheime diensten. Google maps bracht al onze straten in kaart. Apps als een Pokemon Go gaan verder waar Google maps moest stoppen. Google maps kon niet binnen in je huis filmen, en Google maps kon ook niet binnen je bedrijf of school filmen. Pokemon Go wel, want Pokemon Go fetisjisten filmen alles en iedereen waar een pokemonnetje verstopt kan zitten. Zit er een pokemon op die documenten met bedrijfsgeheimen? Geen probleem, richt de camera van je slave device op die stapel documenten en je vangt die pokemon! Net als dat de geheime diensten of wie dan ook vanaf dat moment dus die bedrijfsgeheimen hebben gevangen. Het UWV hoeft niet meer buiten je appartement te posten om te kijken of je wel echt werkloos bent en niet stiekem bijbeunt. De belastingdienst ziet via de door jouw geschoten beelden vol Pokemonnen of je zwart bijklust of niet. De gemeente heeft geen opsporingsambtenaren meer nodig om te surveilleren. Zomaar wat voorbeeldjes van werk wat binnenkort overbodig zal worden. De slaven filmen namelijk zelf hun omgeving en al hun hebben en houden. Een win-win situatie. Tegelijkertijd kan ‘men’ de slavenbevolking minutieus in kaart brengen en overal volgen. De GPS staat immers standaard aan, net als de camera. Mensen op het internet maken zich het meeste druk om de volledige toegang tot je Google account wat vereist is bij het spelen van Pokemon Go. Ik zeg bij deze dat een ieder die een Google, Apple, Microsoft en/of Yahoo account heeft standaard al zijn of haar gedeelde informatie deelt met deze bedrijven. Waarvoor anders krijg je ‘gratis’ toegang tot een gigabyte aan opslag en een ‘gratis’ mailadres? Voor niets gaat de Zon op denk ik dan. Als je bang bent dat Pokemon of welke andere app dan ook toegang krijgt tot je Google account ben je wat mij betreft zo naïef als wat. Alles wat je via je Google account deelt en doet is bekend bij Google. Dat is een feit als je het mij vraagt.
Als je een smartphone/slave device hebt en je maakt je vervolgens druk om je privacy die aangetast zou worden door een app, dan ben je niet helemaal lekker bij je hoofd. Die kan hard aankomen. Dat is ook de bedoeling. Als je een smartphone hebt dan kan je er automatisch van uitgaan dat je privacy weg is. Dat is de keuze die je maakt als je zo’n apparaat aanschaft. En als dat je keuze is dan is dat prima. Ik erger mij alleen aan mensen die al jaren zo’n apparaat hebben en dan gaan zitten zaniken dat bepaalde apps hun privacy aantasten. Een smartphone zonder geïnstalleerde apps is al net zo schadelijk voor je privacy. Net alsof Apple en/of Google (Android) het goed voor hebben met je privacy…
Facebook spant waarschijnlijk de troon met de Facebook messenger app. Geen idee wat die messenger app precies inhoudt, ik heb geen facebook en ook geen smartphone namelijk, maar het schijnt tegenwoordig haast standaard op je smartphone te zitten. En deze messenger app luistert je af. De NSA is niet meer nodig, Facebook heeft alle taken van de NSA overgenomen. Edward Snowden kan veilig terugkomen naar de VS, niemand geeft toch ene moer om de privacy. Want ik durf te wedden dat een ieder die into de Edward Snowden Hoax is, en dus bang is voor de NSA die wel eens zou kunnen afluisteren, zelf allemaal een smartphone hebben en dat de meesten dan ook nog Facebook messenger gebruiken om hun angst voor de NSA te ventileren. Je hoeft als smartphone bezitter niet bang te zijn dat de NSA je zou kunnen afluisteren, je wordt namelijk al door tig partijen via je smartphone afgeluisterd en/of in de gaten gehouden. Dit is geen complot. Facebook heeft zelf bekend gemaakt dat ze inderdaad via de messenger app kunnen meeluisteren naar wat je aan het doen bent. Maar daar hoef je je verder niet druk over te maken, dat doen ze voor jouw gebruikersgenot uiteraard. Frappant is het dat mensen die dit afluistermechanisme wilden testen, ook een aantal lezers van deze site deden dat, allemaal tot de conclusie kwamen dat Facebook na een gesprek over een bepaald onderwerp in de buurt van de smartphone een uur later ‘opeens’ met advertenties op de proppen kwam van hetgeen waarover gesproken werd in de buurt van de smartphone. Toeval? Nee natuurlijk niet. Mijn advies aan mensen die zich zorgen maken over hun privacy is om je smartphone bij het grof vuil te gooien. Hecht je niet aan privacy, of weegt het gemak van een slave device zwaarder dan je privacy? Ga dan vooral door met het gebruik maken van zo’n apparaat.
Het is allemaal gewenning als je het mij vraagt. Ik weet nog goed hoe het was in de tijd dat de eerste smartphones op de markt kwamen. Bijna niemand wilde zo’n ding. “Wat moet ik daarmee? Met mijn oude telefoon kan ik bellen en sms’en en snake spelen, dat is meer dan voldoende!”, dat was de gemiddelde reactie die ik toentertijd hoorde. Nadat de eerste schaapjes over de dam waren volgde de rest van de kudde. Zo ging dat ook bij onder andere Facebook en Whatsapp. En voor we er als samenleving erg in hadden waren we gewend aan de smartphone en de ‘sociale’ media. Persoonlijk irriteer ik mij best wel vaak aan mensen die in gezelschap met hun slave device zitten te spelen. Het ‘sociale’ is er onderhand wel af van die media.. We zijn als samenleving dusdanig gewend geraakt aan deze asociale apparaten en dito media dat we niet door hebben hoe ongelooflijk doorgedraaid we zijn als samenleving. Je kan tegenwoordig in gezelschap niet meer iets ondernemen zonder dat anderen tot in de details weten wat je aan het doen bent, dit komt omdat er altijd wel één of meerdere personen in je gezelschap de irritante gewoonte hebben om alles wat je doet te fotograferen en/of te filmen en dit vervolgens te delen via facebook, instagram en/of whatsapp. Feitelijk leven velen van ons al in een staat van ‘augmented reality’. Alles lijkt mooier als je het bekijkt op het scherm van je slave device. Het staat best leuk en stoer zo op je Facebook pagina, 241 vrienden, het sneue is echter dat de meesten onder ons in het echte leven niet verder komen dan een handvol vrienden, de overige 237 vrienden geven alleen thuis in de virtuele realiteit, daar kunnen ze je posts liken, of voorzien van een ander emoticon. Mankeer je echter in real-life echt iets, of heb je een schouder nodig om uit te huilen of echt je verhaal te doen aan iemand? Dan heb je niets aan facebook ben ik bang. In zo’n geval raad ik toch echt Pokemon Go aan. Op elk willekeurig kruispunt, plein of rotonde in Nederland vind je dan wel iemand die naar je wil luisteren in real-life. Zolang je maar niet op die Pokemon die ze aan het vangen zijn gaat zitten…
Micky van Leeuwen
18-7-2016